Hvorfor og hvornår skal jeg bruge skægolie?

Hvornår bruges skægolie?

Spicer Beard Oil Natural Beardcare

Når vi har været ude og sprede budskabet om en god skægolies mange fordele til potentielle skægpiloter, sker det tit, at de starter med at være ret skeptiske. Størstedelen mener endda ikke, at de har brug for en skægolie eller skægprodukter overhovedet. Men kan det nu passe?

Dryssende skæg

Flere skæggede herrer har oplevet, at der fra skægget drysser skæl ned. Det er et tydeligt tegn på, at dit skæg og ikke mindst din hud, har brug for pleje og en smule opmærksomhed. Og det er lige præcis dét skægolie kan forebygge mod og bekæmpe. For at opleve sådanne gener, er det ikke en forudsætning, at man har langt skæg. Selv ved helt kort skæg, kan man sagtens opleve, at det drysser.

Kløe og irritation

Nogle mænd oplever også, at deres skæg eller skægstubbe begynder at klø og irritere. Her kan olien neutralisere og skabe balance mellem hud og skæg og hindre udtørring og indgroede hår, som skaber kløen og irritation.
Uanset om du har kort trimmet skæg/skægstubbe eller langt og fyldigt skæg, er det en god ide at bruge skægolie - ikke mindst for at opretholde en god hygiejne og balance i både hud og skæghår. 

Hos Beardpilot plejer vi at formulere det således; “skægolie arbejder indefra og ud”. Olien plejer først og fremmest huden og samtidig sørger den for at give næring til hårene og generel beskyttelse af skægget.

Anvender du olierne fra Beardpilot, har du mulighed for at opnå yderligere pleje og beskyttelse, da nogle af olierne har UV-beskyttende egenskaber, én er bakteriehæmmende og nogle har en ekstra blødgørende effekt.

Hvordan bruges skægolie?

Først og fremmest er det vigtigt at anvende produkterne i den rigtige rækkefølge for at få den optimale udnyttelse af produkterne og deres egenskaber.

Det korte skæg

- skægstubbe eller korte, trimmede hår

Da skægget er kort og trimmet, kan du med fordel bruge en af vores skægolier, der også plejer huden, så både skæg og hud ser sundt og velplejet ud hele dagen. Det er netop også det kortere skæghår, som trænger til at blive mere bøjelig og derfor ofte agerer som en strid skurebørste. 

Anvendelse

  1. 3-4 dråber skægolie masseres ind i hud og skæg.

Olien masseres ind i skægget og huden om morgenen for at give næring til både hud og de korte hår. Samtidig beskytter olien mod vind og vejr, som din hud udsættes for i løbet af dagen.

Du er nu klar til en ny dag med ultimativ beskyttelse mod tør hud, skæl, vind og vejr!

Det længere/store skæg

Har du langt og/eller kraftigt skæg, er det meget vigtigt med pleje!

Her er kombinationen af skægolie og beard balm et musthave for den fuldskæggede mand. Skægbalm beskytter selve skægget og lægger en 'forsegling' fra udefrakommende faktorer som vejr, bilos osv.

Anvendelse

Følg lynguiden herunder for optimal beskyttelse af fuldskægget - den kraftige mandemanke:

  1. 3-5 (eller flere afhængig af mankens størrelse) dråber olie masseres ind i skægget - brug gerne en skægbørste for optimal fordeling af olien.
  2. Tag en fingerspids skægbalm og opvarm i hånden, massér ind i skægget og style som du ønsker.

Med både olie og beard balm i skægget er dit skæg beskyttet både fra hud og helt ud til de skæggede hårspidser.

Beard Oil Danish Natural Grooming

Den førnævnte tendens blandt nogle skæggede mænd, der ikke mener, at de har brug for skægplejeprodukter er altså et falsum!

Uanset om du har kort eller langt skæg(hår), er det nødvendigt at vedligeholde og pleje. Husk, at i et instrument som konstant arbejder for at værne dit ansigt mod vejr, vind, mad og drikke, kan der nemt samles skidt og bakterier, og derfor har alle vi skæggede mænd brug for at holde det i topform.

Samtidig er et godt 'smurt' skæg også med til at holde de før omtalte gener som udtørring, kløe, skæl der drysser osv, fra døren.

Husk at pleje dit skæg og ikke mindst huden indenunder. Vi ved, at ikke kun dit skæg vil takke dig, også din partner vil helt sikkert synes godt om din nye plejerutine.


Ældre opslag Nyere opslag